Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου των Ειδικών Φρουρών για συγκέντρωση στα Εξάρχεια

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου των Ειδικών Φρουρών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του για την απαγορευμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Μάλιστα υποδεικνύει ως υποκινητή τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ανοχή του ιδίου αλλά και της πολιτείας απέναντι στα “άβατα” και το “κράτος” των Εξαρχείων».

Παράλληλα, το Σωματείο καλεί τον κ. Τόσκα «να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου” στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Τέλος, οι Ειδικοί Φρουροί ενημερώνουν για «κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους».

Αφορμή για το περιστατικό υπήρξε η εξαγγελία από την ΠΟΑΣΥ για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Εξάρχεια και η απαγόρευσή της στη συνέχεια από την ηγεσία της ΓΑΔΑ, η οποία προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με την τελευταία να ζητά με ανακοίνωσή της την παραίτηση του κ. Νίκου Τόσκα, τονίζοντας ότι η απόφαση «αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας» και προσθέτοντας πως «για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.