Ένας 33χρονος διακινητής συνελήφθη σήμερα νωρίς το πρωί στην Π.Ε. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ασπροβάλτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου.

Σε βάρος του αλλά και πέντε συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία  για εγκληματική οργάνωση και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Αρχών Βουλγαρίας η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος, ακινητοποιημένο επί της Π.Ε. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ασπροβάλτας. Πλησίον του οχήματος εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί, οι 14 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι ανωτέρω αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από παραμεθόριο περιοχή του Νόμου Έβρου, όπου τους παρέλαβε ο 33χρονος, με τελικό προορισμό την Αθήνα έναντι χρηματικού ποσού που θα κατέβαλλαν.

Ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης μεταφοράς.