Νύχτα «μάχης» ήταν η χθεσινή στα Εξάρχεια, στην Αθήνα. Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιές σε κάδους με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν και πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο. Λίγα λεπτά πριν από τις 21:30, αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Περίπου στις 23:00, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί.

Η Πατησίων έμεινε κλειστή για την κυκλοφορία από το ύψος των Χαυτείων και στα δύο ρεύματα περίπου από τις 21:30, ενώ μία ώρα αργότερα άνοιξε στο ρεύμα προς τα Χαυτεία.

Στις 22:15, ε ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν εκ νέου με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι έριξαν και πάλι χημικά. Μάλιστα, στις φλόγες παραδόθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία των Εξαρχείων, με αφορμή το άνοιγμα του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ», παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Λίγο μετά, σε μια προφανή επίδειξη δύναμης, μια μικρή ομάδα μπήκε στο Πολυτεχνείο και από εκεί άρχισε τις εφόδους προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το απόγευμα είχαν τροποποιηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, ώστε να μην περνούν έξω από το Πολυτεχνείο.

Δείτε το βίντεο από το protothema.gr: