Ένας 22χρονος, που ενέχεται στην παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, αλλά και σε βάρος συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

Σήμερα το πρωί, στην Εγνατία Οδό (πλησίον Κόμβου Αγίου Ανδρέα – Καβάλα), αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο συλληφθείς και πραγματοποίησαν έλεγχο.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η μεταφορά 23 αλλοδαπών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – κρύπτη στην οροφή της καρότσας, ο οποίος λόγο της μορφολογίας – κατασκευής του, της απουσίας εξαερισμού, καθώς και της απουσίας οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών, εγκυμονούσε κινδύνους για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των μεταφερόμενων αλλοδαπών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα στη χώρα από παραμεθόριο περιοχή του Νόμου Έβρου και θα κατέβαλαν μέσω συγγενών τους, χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρα της Ευρώπης.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.