Τρία άτομα συνελήφθησαν σήμερα σε Προμαχώνα και Χαλκιδική για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα:

• Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ένας 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει σε δοχεία 75 λίτρα πετρελαίου, τα οποία εισήγαγε στη χώρα χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία καύσιμα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης της λαθρεμπορίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

• Στην ίδια περιοχή, συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ένας 50χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει σε δοχεία 40 λίτρα υγρών καυσίμων, τα οποία εισήγαγε στη χώρα χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία καύσιμα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης της λαθρεμπορίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.

• Σε περιοχή της Χαλκιδικής, αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα έναν 56χρονο, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχει 218 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Τα αδασμολόγητα τσιγάρα κατασχέθηκαν προκειμένου να σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών.