Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων που αφορούσαν κλοπές σε τρις ναούς στην περιοχή της Κοζάνης προχώρησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο δραστών συνελήφθη, μετά από καταδίωξη των αρχών

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, προχθες το πρωί, εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο, με οδηγό τον 33χρονο και συνοδηγό τον 23χρονο.

Ο 33χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο και μη συμμορφούμενος σε σήμα στάσης των ένστολων αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του οχήματος στο τσιμεντένιο στηθαίο του οδοστρώματος και την ακινητοποίησή του, ενώ ο 23χρονος συνοδηγός του, ο οποίος είχε διαφύγει νωρίτερα πεζός προς θαμνώδη περιοχή, αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι είχαν αφαιρέσει από τρεις Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Κοζάνης το ποσό των εκατόν εβδομήντα ευρώ και διάφορα εκκλησιαστικά σκεύη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος των δυο ατόμων, ενός 23χρονου Έλληνα και ενός 33χρονου υπηκόου Γεωργίας, ο οποίος και συνελήφθη σε περιοχή της Βέροιας, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή και απείθεια.