Στη σύλληψη ενός ατόμου που ενέχεται στην παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 39χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, αλλά και ενός ακόμη συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Αντίσταση κατά της Αρχής, Απείθεια και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στα διόδια Αιγινίου, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα διαπιστώθηκε η μεταφορά (10) αλλοδαπών (9 ενήλικες και 1 ανήλικος), εκ των οποίων οι τρεις στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί  κατέβαλαν χρηματικό ποσό ύψους (2.000) ευρώ έκαστος προκειμένου να  μεταφερθούν από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου στην Αθήνα.

Υπογραμμίζεται ότι, το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών Αρχών έτερου οχήματος, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των αποσκευών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ζεύγος πινακίδων και τμήμα άδειας κυκλοφορίας οχήματος Βουλγαρικών Αρχών.

Κατασχέθηκαν, επιπλέον, το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς, (5) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι, ο 39χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.