Στη σύλληψη δύο ανδρών, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της Ελλάδας, προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 60 και 25 ετών (πατέρας - γιος), σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας εντόπισαν φορτηγό με καρότσα όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά συνολικά τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατέβαλαν μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να μεταφερθούν από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου στο εσωτερικό της χώρας και από εκεί σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.