Συνελήφθησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνολικά 5 άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, συνελήφθησαν:

  • Ένας 52χρονος Έλληνας, διότι στο αυτοκίνητό του διαπιστώθηκε να μεταφέρει, 60 πακέτα με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 2,4 κιλών.
  • Ένας 36χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι στο αυτοκίνητο που επέβαινε, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα 4 δοχεία με συνολικά 85 λίτρα πετρελαίου.
  • Ένας 50χρονος υπήκοος Γερμανίας, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 10 φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι μετέφερε σε δοχείο στο αυτοκίνητό του, 25 λίτρα πετρελαίου.
  • Ένας 58χρονος Έλληνας, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 52 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα, εισήχθησαν παράνομα στη χώρα και κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.