Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

(9) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατελήφθη στην περιοχή της Τούμπας, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., να κατέχει ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους (67,8) γραμμαρίων.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, εντοπίστηκαν σε παραλίμνια αγροτική έκταση του Δήμου Λαγκαδά (2.067) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν χθες (03-06-2017).

(7) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

– από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της ληστείας.

– 51χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσει τη σύλληψή του για τα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, απάτης κατ’ εξακολούθηση και ηθικής αυτουργίας σε περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής.

– στο κέντρο της πόλης από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 51χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών για το αδίκημα της ληστείας,

– από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης, 36χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών και Χρηματική Ποινή (5.000) ευρώ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.