Συνολικά τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες και σήμερα στον Προμαχώνα Σερρών και σε περιοχή της Πέλλας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα:

• Συνελήφθη σήμερα (30-5-2017) τα ξημερώματα στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 121 λίτρα βενζίνης σε δοχεία, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών. Επιπλέον, από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε και το παραπάνω αυτοκίνητο ως μέσο λαθρεμπορίας.

• Συνελήφθη σήμερα (30-5-2017) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να κατέχει μία συσκευασία με λαθραίο καπνό βάρους 700 γραμμαρίων, που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

• Συνελήφθη χθες (29-5-2017) το μεσημέρι στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 55 λίτρα βενζίνης και 20 λίτρα πετρελαίου, τα οποία είχε εισάγει παράνομα. Τα λαθραία καύσιμα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του 55χρονου ως μέσο λαθρεμπορίας.

• Συνελήφθη χθες (29-5-2017) το απόγευμα στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ένας 42χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 40 λίτρα βενζίνης, τα οποία είχε εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία καύσιμα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω αυτοκίνητο ως μέσο λαθρεμπορίας. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

παράβαση του τελωνειακού κώδικα