Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν νεαρός αθίγγανος άρπαξε το όπλο ενός αστυνομικού από το τοπικό αστυνομικό τμήμα,  άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Λίγο αργότερα και αφού δεν καταφέρει να διαφύγει, αυτοπυροβολήθηκε και αυτή την ώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο δράστης ήταν αθίγγανος , 26 χρονών και  πατέρας τριών παιδιών. Σύμφωνα με ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντος του ο νεαρός αντιμετώπιζε  σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχαν επιδεινωθεί.

Στον 26χρονο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από παλαιότερες καταδίκες. Ένας από αυτούς ήταν να παρουσιάζεται στο οικείο αστυνομικό τμήματα.

Σήμερα το μεσημέρι σταμάτησε έξω από το Α.Τ. Ευόσμου, χτύπησε με μία γροθιά στο πρόσωπο τον σκοπό, του άρπαξε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα εκτός του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. Όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον αποτρέψουν έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε καταδίωξη του δράστη από αστυνομικούς της ομάδας "Ζ" και της ομάδας "ΔΙ.ΑΣ.". Ο νεαρός κατευθύνθηκε σε παράλληλη οδό του περιφερειακού στο ύψος της Μαιάνδρου, ωστόσο εγκλωβίστηκε από προπορευόμενα οχήματα και αυτοπυροβολήθηκε, λίγο μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρο και μονάδα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τον νεαρό στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Δείτε το υλικό του thestival.gr: