Στην σύλληψη ενός ιδιοκτήτη καταστήματος και ενός θαμώνα, για παράνομα τυχερά παίγνια, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ύστερα από έλεγχο που έγινε χθες το βράδυ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Πέλλας.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, να λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους διεξάγονταν με ειδικό λογισμικό παράνομα τυχερά παίγνια («φρουτάκια») και σε έναν απ’ αυτούς συμμετείχε ο 52χρονος θαμώνας – «παίκτης».

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ιδιοκτήτης προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα του, διαχειριζόταν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω κεντρικού υπολογιστή (server), που είχε τη δυνατότητα να μετατρέπει τις οθόνες όπου διενεργούνταν τα παράνομα τυχερά παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες.

Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν συνολικά 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (εκ των οποίων ο ένας «server»), καθώς και το χρηματικό ποσό των 44 ευρώ προερχόμενο από την διενέργεια παράνομων παιγνίων.

Σημειώνεται ότι τόσο ο χώρος του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη, από το νόμο, ειδική σήμανση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.