Για ώρες είχαν μαζί τους το «τρομοφάκελο» ο Λουκάς Παπαδήμος και οι συνοδοί του. Ο κ. Παπαδήμος παρέλαβε την αλληλογραφία του από την Τράπεζα της Ελλάδος, στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της Ακαδημίας Αθηνών και μετά από ώρες κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητο προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε ήταν που ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να ανοίξει το φάκελο με αποτέλεσμα να γίνει η έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffington Post, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περίμεναν τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στη ψήφιση του 4ου Μνημονίου και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το αποτρέψουν.

Το ερώτημα είναι το πώς ο «τρομοφάκελος» πέρασε απαρατήρητος από τους ελέγχους των μηχανημάτων ανίχνευσης εκρηκτικών. Ένα από τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής είναι να πρόκειται για ακόμα ένα -ειδικά κατασκευασμένο- «αόρατο» τρομοπακέτο, που περιέχει μη ανιχνεύσιμη εκρηκτική ύλη και δεν χρειάζεται πυροκροτητή για την πυροδότηση. Τέτοια ήταν τα παγιδευμένα δέματα που πέρασαν από τους ελέγχους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περασμένο Μάρτιο ταξιδεύοντας για την Ευρώπη.

"Πυρήνες" βλέπει η ΕΛΑΣ

Οι Αρχές γνώριζαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι στόχος, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το όνομά του βρισκόταν στη λίστα με τους 70 στόχους της Πόλα Ρούπα, που είχαν βρεθεί στο «στρατηγείο» που διατηρούσε στην Ηλιούπολη.

Τον περασμένο Μάρτιο η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά δέκα «τρομοπακέτα», εκ των οποίων δύο έφτασαν στο προορισμό τους (στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι) και οχτώ εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Για τα εννιά πακέτα δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και με τον τρόπο αυτό οι τρομοκράτες έδειξαν ότι ο κύκλος των τρομοκρατικών τους ενεργειών δεν έχει ακόμα κλείσει.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Thetoc.gr ότι η φρουρά του Παπαδήμου αποτελούνταν το τελευταίο διάστημα από 8 αστυνομικούς, καθώς του είχαν αφαιρεθεί τέσσερις στο πλαίσιο της εξοικονόμησης αστυνομικού προσωπικού από τις φυλάξεις στόχων. Έτσι, η Τράπεζα της Ελλάδος του είχε διαθέσει άνδρες από τη δική της υπηρεσία ασφαλείας. Δύο από αυτούς επέβαιναν μαζί του στη Mercentez, ενώ υπήρχε από πίσω συνοδευτικό όχημα της Αστυνομίας με δύο αστυνομικούς και μία μοτοσικλέτα με έναν αστυνομικό.