Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα:
• Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες χθες τέσσερα άτομα ηλικίας από 16 έως 22 ετών, διότι εντοπίστηκαν οι δύο πρώτοι να επιχειρούν να αφαιρέσουν μπαταρία από Ι.Χ. φορτηγό, ενώ οι άλλοι δύο επιτηρούσαν το χώρο.
• Πρώτες πρωινές ώρες χθες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από το κέντρο της πόλης.
• Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν :
- μεσημβρινές ώρες χθες τρία άτομα ηλικίας από 41 έως 18 ετών, διότι εντοπίστηκαν να έχουν διαρρήξει διαμέρισμα στην περιοχή της Πυλαίας, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.
- πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αλλοδαπό ηλικίας 23 ετών, διότι νωρίτερα αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο από πεζό στο κέντρο της πόλης.
- βραδινές ώρες χθες (22-05-2017), 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, ένα κινητό τηλέφωνο.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, διότι από την έρευνα προέκυψε ότι σε δύο περιπτώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2016 αφαίρεσε προϊόντα από εμπορικά καταστήματα στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Συνεχιζόμενης της έρευνας από το Τμήμα Πυλαίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, διότι τον Φεβρουάριο του 2016 μαζί με άλλους τέσσερις τουλάχιστον συνεργούς του που αναζητούνται, αφού αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή της Καλαμαριάς, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πυλαίας, το οποίο διέρρηξαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο.
Σημειώνεται ότι, ανωτέρω δράστης είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας δυνάμει σχετικού εντάλματος.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.