Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό-τουλάχιστον για τα δεδομένα της Καβάλας-έλαβε χώρα σήμερα μεσημέρι στο ΤΕΙ της πόλης.

Στις 14:30 και κατά την ώρα μαθήματος, ένας φοιτητής βγήκε για λίγο έξω, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, διαπληκτίστηκε με δύο άτομα και στη συνέχεια επέστρεψε στο μάθημα.

Λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν στην αίθουσα τα εν λόγω άτομα και άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τον φοιτητή, ενώ μια πέτρα πέρασε πολύ κοντά από το κεφάλι της καθηγήτριας που έκανε μάθημα.

Αμέσως μετά οι δράστες έφυγαν από την αίθουσα και δε δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό. Ωστόσο ο φοιτητής στον οποίο έγινε η επίθεση είναι αποφασισμένος να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί η διοίκηση του Ιδρύματος από την καθηγήτρια η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Θανάσης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στο KAVALAPOST τονίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, αλλά και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό δε θα επιτρέψουν την επανάληψη ανάλογων περιστατικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι-και εγώ προσωπικά-να μην επιτρέψουμε να λύνονται προσωπικές διαφορές μέσα στο Ίδρυμα και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη σήμερα στο ΤΕΙ», σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος.