Στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 39χρονου Ρουμάνου, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 62 και 52 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας 39χρονος Έλληνας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και της έκθεσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της 15-5-2017 στην πόλη της Κατερίνης, ο 39χρονος μαζί με τον 52χρονο, πήγαν στο διαμέρισμα του 62χρονου, όπου βρισκόταν μαζί με τον παθόντα, τον οποίο φιλοξενούσε περιστασιακά, με σκοπό την επίλυση προσωπικών τους διαφορών.

Στη συνέχεια ο 39χρονος χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ρόπαλο, χτύπησε τον παθόντα με τη βοήθεια του 52χρονου και προσπάθησε να τον τραυματίσει με ένα μαχαίρι που κρατούσε, ενώ στη συνέχεια των απώθησε βίαια έξω από το διαμέρισμα, με συνέπεια να πέσει στο κλιμακοστάσιο και να τραυματιστεί σοβαρά.

Ακολούθως τον εγκατέλειψαν τραυματισμένο, αποχωρώντας από το διαμέρισμα και αφού επέστρεψαν ύστερα από ώρες, ειδοποίησαν για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, παρουσιάζοντας την εκδοχή του ατυχήματος.

Μετά από κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν ο 62χρονος και ο 52χρονος  προχθές (16-5-2017) το απόγευμα και συνελήφθησαν.

Ο παθών, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ο 39χρονος ημεδαπός αναζητείται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.