Στη σύλληψη ενός 36χρονου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, απόπειρα κλοπης και διακεκριμένες φθορές, προχώρησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου (13/5), στην θέση «Σκλήρη» στην Μάνδρα, αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα, στο οποίο επαινέβαιναν τρία άτομα. Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος προέκευψε ότι ήταν ο 36χρονος, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα ένας εκ των συνεπιβατών αποβιβάσθηκε του οχήματος και διέφυγε πεζός.

Ακολούθως, το όχημα καταδιώχθηκε και εγκλωβίστηκε σε δρόμο στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα οι προστρέξαντες Αστυνομικοί να το περικυκλώσουν. Ο 36χρονος στη συνέχεια, κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των Αστυνομικών και εμβόλισε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα συνεχίζοντας απρόσκοπτα την πορεία του ενώ μάλιστα επιχείρησε εκ νέου να εμβολίσει και δεύτερη υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν με αποτέλεσμα ο συνεπιβάτης να διαφύγει και ο 36χρονος να κρυφτεί εντός οικίας, όπου μετά την επιχείρηση συνελήφθη.

Επιπλέον, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος είναι ο δράστης απόπειρας κλοπής αυτοκινήτου στην Μαγούλα, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 12-5-2017.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.