Στο στόχαστρό του είχε βάλει ασθενείς, γιατρούς και νοσοκόμους. Ο 36χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς έμπαινε σε νοσοκομεία και έκλεβε ότι πολύτιμο έβρισκε...

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνες κατάφεραν να εξιχνιάσουν κλοπές που έγιναν σε νοσοκομεία της πόλης.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της «Κλοπής».
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2010, δρώντας σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης και εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες πολυκοσμίας που επικρατούσαν σε αυτά, προχώρησε σε οκτώ κλοπές χρηματικών ποσών, προσωπικών αντικειμένων και εγγράφων, από χώρους γραφείων εργαζομένων, φοριαμούς και ερμάρια νοσηλευομένων.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία του 36χρονου ανέρχεται περίπου στα 1.200 ευρώ.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκη συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμη και μέσα σε νοσοκομεία.
Ειδικότερα, όταν πηγαίνεται σε εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ. Να έχετε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί. Τοποθετήστε τα χρήματά σας στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας. Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη, στο συνοδό σας. Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.
Επιπλέον, όταν παραμένετε για νοσηλεία τοποθετήστε χρήματα και αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους ή παραδώστε τα σε κάποιον συνοδό σας. Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απο­μακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών. Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα, των οποίων η παρουσία δεν δικαιολογείται, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσο­κομείου. Σε περίπτωση κλοπής, μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και ενημερώστε άμεσα τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου και τις Αστυνομικές Αρχές, καλώντας το γνωστό «100».