Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε ένας πρώην αστυνομικός που έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης κι ο οποίος εντοπίσθηκε να έχει...

περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του.

O αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζεται, στη διάρκεια της θητείας του, αλλά και αμέσως μετά, ως ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στοιχημάτων, ενώ μάλιστα έχει επιχειρήσει να αγοράσει και ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις οποίες ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων!

Αυτά είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που προκύπτουν ύστερα από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς 77 φορολογουμένων, στους οποίους διαπιστώθηκε ότι απέκρυπταν εισοδήματα της τάξης περίπου των 2 δισ. ευρώ. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ένας συνταξιούχος αστυνομικός που εμφανίζεται να έχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την τελευταία τετραετία συνολικά 2.269.104 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δήλωνε στην εφορία μόλις 227.538 ευρώ.

Ο αστυνομικός αποχώρησε στα τέλη του 2006 από την ΕΛ.ΑΣ., περίοδο που τα οικονομικά του στοιχεία, τα οποία εντόπισε ο ΣΔΟΕ, εντυπωσιάζουν. Πριν από την αποχώρησή του από την Αστυνομία, εμφανίσθηκε να έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περίπου 335.000 ευρώ, ενώ στη φορολογική δήλωση του εμφάνιζε έσοδα μόνο 27.022 ευρώ.

Σε λίγους μήνες ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε - σύμφωνα με το ΣΔΟΕ - επιπλέον χρηματικά ποσά της τάξης του 1.009.294 ευρώ ενώ δήλωνε έσοδα 45.343 ευρώ. Παρόμοια κίνηση και αναντιστοιχία με τις φορολογικές του δηλώσεις παρουσίασε και τα δύο τελευταία χρόνια.