Εγκληματική συμμορία σύστησαν στη Θεσσαλονίκη ένας 54χρονος και μία 17χρονη, που όπως φαίνεται ζήλεψαν τη δράση του περιβόητου παράνομου ζευγαριού Μπόνι και Κλάιντ! Έκαναν διαρρήξεις σε 14 αυτοκίνητα, ενώ προχωρούσαν σε αναλήψεις μετρητών με πιστωτικές κάρτες που έκλεβαν…

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας συμμορία, την οποία συνέστησαν ένας 54χρονος Έλληνας και μία ανήλικη, 17 χρόνων,  με κύριο αντικείμενο τις διαρρήξεις και κλοπές τροχοφόρων.
Η εγκληματική δράση του παράνομου «ζευγαριού» άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τη σύλληψή τους, προχθές το απόγευμα, όταν διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να κλέψουν διάφορα αντικείμενα από ένα αυτοκίνητο, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν ο 54χρονος και η ανήλικη συνεργός του, στο οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικό εργαλείο ειδικό για θραύση κρυστάλλων, πένσα, κτλ), συσκευές κινητών τηλεφώνων, συσκευή πλοήγησης, φορητός Η/Υ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς επίσης και ασφαλιστήρια συμβόλαια και εκκαθαριστικά Σημειώματα τρίτων προσώπων.
Επίσης, παρουσία δικαστικού λειτουργού έγινε έρευνα σε δύο σπίτια του 54χρονου, από όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ένα ψηφιακό αντιγραφικό-αναπαραγωγικό μηχάνημα, ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και 13 κλειδιά αυτοκινήτων, διαφόρων τύπων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 54χρονος και η 17χρονη δρούσαν είτε μαζί, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις από μόνοι τους. Στο στόχαστρό τους έβαλαν χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από την αρχή του Οκτωβρίου διέπραξαν 14 διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων, 1 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος και 1 κλοπή σταθμευμένου αυτοκινήτου.
Από τα αυτοκίνητα που διέρρηξαν έκλεψαν  4.200 ευρώ και 220 λέι, 2 τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης, βιβλιάρια καταθέσεων, καθώς και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.

 

ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ "ΣΗΚΩΝΑΝ" ΧΡΗΜΑΤΑ
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μάλιστα ότι οι συλληφθέντες, χρησιμοποιώντας κάρτα ανάληψης, την οποία είχαν κλέψει από αυτοκίνητο που διέρρηξαν, πήγαν σε μία τράπεζα και προχώρησαν σε ανάληψη 1.200 ευρώ.
Σε βάρος του 54χρονου δράστη εκκρεμεί μάλιστα δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας», των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, των κλοπών τροχοφόρων και της απάτης με Η/Υ.