Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι από σήμερα ο Αργύρης Κουμτζής.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, ο Αργύρης όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει, αλλά και να πάρει το πτυχίο του με βαθμό 9,39.

Μάλιστα πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν σήμερα και διάβασε τον όρκο στην τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

76706835_10156990275653403_1660048200418983936_o.jpg

Η συγκλονιστική περίπτωση του Αργύρη Κουμτζή

Ο Αργύρης Κουμτζής μπορεί σήμερα να πήρε το πτυχίο του με άριστα από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ωστόσο πέρασε από 40 κύματα προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πετύχει τον στόχο του.

Μερικά χρόνια πίσω, το 2014, ο Αργύρης απορρίπτεται αρχικά από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός.

Ο τότε κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης.

Τελικά, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.

«Ο Αργύρης αποτελεί παράδειγμα», σχολίασε η κα Κογκίδου μιλώντας στο Thestival.gr και τόνισε πως όλα τα χρόνια του ως φοιτητής είχε λαμπρή πορεία.

Πλέον για τον Αργύρη Κουμτζή, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χάρτη προμηνύεται λαμπρός καθώς ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

76652007_10156990274663403_1086298830904754176_o.jpg

Με συγκινητικά λόγια αναφέρεται στην προσπάθεια του αριστούχου ο πατέρας του, Σταύρος Κουμτζής.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε:

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς που αυτή την μεγάλη μέρα είστε κοντά μας για να την γιορτάσουμε μαζί. Μια πορεία πέντε χρόνων που έφτασε στην Κορυφαία της στιγμή. Αργυρή μου! Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για σένα. Είμαστε σίγουροι πως θα μας χαρίζεις στη ζωή σου κι άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές. Και σου το ευχόμαστε ολόψυχα! Μόνο εσύ γνωρίζεις πόσο χρειάστηκε να κοπιάσεις για να φτάσεις σε αυτό τον στόχο. Γνωρίζουμε όμως κι εμείς πως επειδή αγαπάς αυτό που κάνεις αγόγγυστα και ακούραστος δεν Σταμάτησες να παλεύεις για να τον πετύχεις. Εμείς θα είμαστε δίπλα σου σε όλους σου τους Στόχους και σε όλα σου τα όνειρα! Θα συνεχίσουμε να σε στηρίζουμε σε όλα τα όμορφα πράγματα που θα παλεύεις. Οι γονείς σου. Καλή σταδιοδρομία στο διδακτορικό σου στη Γερμανία που θα συνεχίσεις και καλή διαμονή εκεί".

Πηγή Φωτογραφιών: Facebook Δήμητρας Κογκίδου