Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, κατά το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, η Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) ΑΠΘ, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη - Μέντζου και τα Μέλη του ΔΣ του ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ, τον Αντιπρόεδρο, Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής, Γιάννη Σειραδάκη, τον Γενικό Γραμματέα, Καθηγητή Γενετικής, Ζαχαρία Σκούρα, και το Μέλος του ΔΣ, διατελέσαντα Καθηγητή Αστρονομίας, Σταύρο Αυγολούπη.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γιώργος Ευαγγελόπουλος.

Η Πρόεδρος του ΔΣ, Δήμητρα Σφενδόνη - Μέντζου, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο των Πρακτικών του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια», ο οποίος εκδόθηκε πρόσφατα.

Ο τόμος έκτασης 848 σελίδων, έκδοσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει εκατόν δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς Αριστοτελικού έργου. Συγγραφείς του είναι Αριστοτελιστές από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στο επετειακό ομώνυμο Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το ΔΙΚΑΜ το 2016, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στα Αρχαία Στάγειρα και στην Αρχαία Μίεζα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τα Μέλη του ΔΣ για την πορεία των δραστηριοτήτων του ΔΙΚΑΜ. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα για προσεχείς δράσεις με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.