Τον εκθεσιακό χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την άμεση απελευθέρωση των ειδικών λογαριασμών κονδυλίων έρευνας, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα εκθέματα, τα επιτεύγματα και τις καινοτόμες εφαρμογές του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

«Έρχομαι κάθε χρόνο στη ΔΕΘ και κάθε φορά εντυπωσιάζομαι όλο και περισσότερο από την συμμετοχή των πανεπιστημίων μας στην έκθεση και από τα εκθέματα, τα οποία δείχνουν την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Χρέος της πολιτείας να δώσει τα εργαλεία, το θεσμικό πλαίσιο για να επιτρέψει στα ιδρύματα να δημιουργήσουν. Μια από τις κινήσεις που θα κάνουμε είναι να απελευθερώσουμε τους ειδικούς λογαριασμούς κονδυλίων έρευνας. Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία σε αυτό, αλλά με εντολή πρωθυπουργού προχωράμε στο να προχωρήσουν αυτά τα κονδύλια, έτσι ώστε να δώσουμε ώθηση στη δημιουργία», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

keram-2.jpg

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, σημείωσε ότι το ΑΠΘ βρίσκεται για 4η συνεχή χρονιά στη ΔΕΘ και αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδος.

«Το πανεπιστήμιο αποτελεί την «ατμομηχανή» στην καρδιά της πόλης. Πόλος έλξης για όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να πετύχουν στην πόλη τους. Στα εκθέματα μας υπάρχει πλήθος καινοτόμων εφαρμογών και μια σειρά από επιτεύγματα, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες προσπάθειες του εξωτερικού, αλλά αντίθετα πολλές φορές τις ξεπερνούν», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.