Μητέρα και κόρη από τον Βόλο έδωσαν Πανελλήνιες και τα κατάφεραν.

Η Θεανώ Μάνου, μετά την ανακοίνωση των βάσεων γιόρταζε τη δική της επιτυχία αλλά και την επιτυχία της μικρής της κόρης. Μητέρα και κόρη αποτέλεσαν η μία έμπνευση για την άλλη, σε αυτό τον δύσκολο αγώνα,  μέχρι να μάθουν επιτέλους σε ποιες σχολές θα σπουδάσουν. Η κ. Μάνου πέρασε 4η στο Τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που έδινε πανελλήνιες, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Η Θεανώ Μάνου είχε δώσει ξανά πανελλήνιες το 2010 όταν τα τρία της παιδιά ήταν στο δημοτικό, το γυμνάσιο και λύκειο. Τότε πέρασε χωρίς φροντιστήρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λάρισας. Για οικονομικούς λόγους κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο τα δύο πρώτα εξάμηνα.

Η κ. Μάνου φοίτησε στο ΕΠΑΛ στο Φυτόκο και παρακολουθούσε τα μαθήματα καταφέρνοντας να συνδυάσει τη μητρότητα και την εργασία παράλληλα με το διάβασμα.

«Ήταν άνιση η μάχη που έδωσα, χωρίς φροντιστήρια και με τρία παιδιά» δήλωσε η ίδια. Σημείωσε πως το γεγονός ότι έδινε η ίδια πανελλήνιες αποτέλεσε κίνητρο και για την κόρη της καθώς εισέπραξε το μήνυμα για τη δύναμη της θέλησης.

Η κόρη της Ναταλία Βάτσιου από το 6ο ΓΕΛ Βόλου κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. «Ήταν αμφίδρομη η σχέση στο ποια επηρέαζε την άλλη» δήλωσε η Ναταλία στη «Θ». Όπως ανέφερε, όταν η μητέρα της την έβλεπε να διαβάζει, διάβαζε και η ίδια. Το ίδιο συνέβαινε και στην περίπτωση της Ναταλίας.