Θεσσαλονίκη: Μπήκαν πρώτοι στις σχολές τους και μιλούν στο Thestival για την επιτυχία τους

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων δόθηκε με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αρκετοί μαθητές έσπασαν τα… κοντέρ πετυχαίνοντας υψηλές βαθμολογίες καταφέρνοντας έτσι να μπουν στη σχολή που επιθυμούν και μάλιστα ως πρώτοι των πρώτων.

Μεταξύ των πρώτων εισακτέων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι και δύο μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φοίτησαν στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Ο λόγος για την Πηνελόπη Ξένου, η οποία εισάγεται πρώτη στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 19.422 μόρια και τον Ραχμάν Λούμι, πρώτο εισακτέο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι δύο αριστούχοι μίλησαν στο thestival.gr για την επιτυχία τους, τους στόχους τους στη μετέπειτα πορεία τους ενώ δεν παρέλειψαν να στείλουν και το δικό τους μήνυμα στους υποψηφίους που θα ριχτούν φέτος στη «μάχη» των πανελλαδικών.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη, πολύ ενθουσιασμένη. Είναι μια νέα αρχή», δήλωσε αρχικά η Πηνελόπη Ξένου αναφορικά με την επιτυχία της να μπει πρώτη στη Νομική ενώ πρόσθεσε πως περιμένει με ανυπομονησία τη φοιτητική ζωή.

Xenou.jpg

Όπως σημείωσε, στόχος της πλέον αποτελεί να είναι επιμελής ως φοιτήτρια και να ολοκληρώσει της σπουδές της καθώς επίσης και να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «εδώ και δύο χρόνια ήμουν αφοσιωμένη αποκλειστικά μόνο στα μαθήματα».

Επιθυμία της Πηνελόπης είναι αφού ολοκληρώσει τις σπουδές τις στη Νομική να φύγει στο εξωτερικό για κάποιο μεταπτυχιακό και στη συνέχεια να εργαστεί εκεί.

Παράλληλα, απευθυνόμενη σε όσους θα καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια τη χρονιά που έρχεται για να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, η Πηνελόπη σημειώνει:

«Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά αλλά ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο. Χρειάζεται πολλή υπομονή», υπογραμμίζει.

Άκρως ικανοποιημένος με την επιτυχία του δηλώνει και ο Ραχμάν Λούμι, πρώτος εισακτέος στο τμήμα πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια.

loumi.JPG

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr, «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται».

Παράλληλα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή».

Εν αντιθέσει με το κύμα των νέων που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ο Ραχμάν δηλώνει πιστός στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;»

Όπως τονίζει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.