Ακατάλληλο κρίθηκε το κτίριο της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29, όπου στεγάζεται το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια, διαπίστωσαν προβλήματα στατικότητας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναζητά πλέον λύσεις, ώστε από το καινούριο διδακτικό έτος το πειραματικό δημοτικό να λειτουργήσει σε νέο χώρο.

Όπως αναφέρει το fm100.gr, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, από τη Δευτέρα κλιμάκια του δήμου Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν αυτοψίες σε χώρους όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί από τον Σεπτέμβριο το 1ο  Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.

Ανακοίνωση  από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε άμεσα λύση, ζητάμε να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητάμε να εφαρμοστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του θεσμού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο σχολείο μας», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«43 και σήμερα…

Τόσες είναι οι μέρες που απομένουν για να ανοίξουν και φέτος τα σχολεία. Θα συμβεί όμως το ίδιο για τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στην Αρχαιολογικού Μουσείουστη Θεσσαλονίκη;΄

Όλοι εμείς οι γονείς των μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη ενημερωθήκαμε πριν από λίγες ημέρες ότι το σχολείο μας είναι ακατάλληλο να στεγάσει τα παιδιά μας τη νέα σχολική χρονιά.

Δηλώνουμε παρόντες και αποφασισμένοι να βρεθεί άμεσα λύση: ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον που θα μπορεί να υποστηρίξει τον λόγο ύπαρξής του, τον πειραματικό του χαρακτήρα. Ας μείνει ο πειραματισμός στις εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας και όχι στις ζωές των παιδιών μας.

Ζητάμε άμεσα λύση, ζητάμε να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητάμε να εφαρμοστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του θεσμού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο σχολείο μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει όρθιο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό!

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης».