Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας κατέκτησε μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Χάλκινο Μετάλλιο  στην  30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (30th International Biology Olympiad, IBO), που έλαβε χώρα στο Szeged της Ουγγαρίας μεταξύ 14 – 21 Ιουλίου 2019, κατέκτησε η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Ν. Κωνσταντινίδου (Β΄ Λυκείου).

Η Ν. Κωνσταντινίδου συμμετείχε στην ελληνική Εθνική Ομάδα, καθώς κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, ανταγωνιζόμενη μαθητές της Β΄ και κυρίως της Γ΄ Λυκείου.

Η τετραμελής ελληνική Εθνική Ομάδα είχε μία πολύ καλή επίδοση συνολικά, καθώς όλα τα μέλη της διακρίθηκαν, κατακτώντας ένα Αργυρό (Γ. Χριστοδούλου) και δύο Χαλκινα Μετάλλια (Ν. Κωνσταντινίδου, Γ. Στούρας), όπως και μία Εύφημο Μνεία (Δ. Θέου).

Αξίζει να αναφερθεί  ότι και η μεγαλύτερη αδελφή της Ν. Κωνσταντινίδου, επίσης μαθήτριά των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη,  Ε. Κωνσταντινίδου, είχε διαγωνιστεί στον ΙΒΟ το 2013 και τιμήθηκε  με Εύφημο Μνεία.

Με τη διάκρισή της αυτή τόσο η Ν. Κωνσταντινίδου όσο και  όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής  απέδειξαν ότι η αγάπη για τη Βιολογία και η σκληρή δουλειά μπορούν να φέρουν μοναδικά αποτελέσματα.

kon-1.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.