2,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και επανάχρηση του 16ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Tην ένταξη του έργου «Αποκατάσταση και επανάχρηση κτιρίου πρώην 16ου Δημοτικού Σχολείου» με δικαιούχο τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.500.000 €, υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020.

Στο πλαίσιο του έργου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου δημοτικού σχολείου από το 2005 και η επανάχρησή του. Το κτίριο επιφάνειας 2.100 τ.μ. θα αποκατασταθεί ώστε να φιλοξενήσει δομές του δήμου και ειδικότερα το 8ο ΚΑΠΗ, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΚΕΠ Μπότσαρη και τη Δνση Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και την μετεγκατάσταση των δομών, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί οικονομία της τάξης των 60,000 ευρώ ανά έτος (με βάση τα ενοίκια του 2018) και συνολικά 1,2 εκατ.  € , λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική χρήση ζωής του κτιρίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.