Τον αποτροπιασμό του σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του δήμου Ζωγράφου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο σημειώνει πως ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση από την πλευρά της οικογένειας του μαθητή, έχει διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

«Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας», συμπληρώνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την ίδια στιγμή καταδικάζει τη βία και αναφέρει ότι: «φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου».

Τέλος, το υπουργείο στέκεται δίπλα στο θύμα και την οικογένειά του «και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».