Υπό κατάληψη είναι αυτήν την ώρα το Μουσικό Σχολείο Δράμας για τα ληγμένα σάντουιτς, με τα οποία τους προμήθευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο "Πρωινός Τύπος", το μεσημέρι της Δευτέρας διαπιστώθηκε ότι ο προμηθευτής είχε φέρει 165 σάντουιτς με αλλοιωμένη ημερομηνία λήξης, την οποία διόρθωσε με αυτοκόλλητο χαρτάκι στη συνέχεια και προσπάθησε να τα σερβίρει.

Η επιτροπή των καθηγητών διαπίστωσε το πρόβλημα και με τη βοήθεια του ΕΦΕΤ Δράμας τα σάντουιτς αποσύρθηκαν.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Δράμας κα. Μεταξένη Συμεωνίδου, σε έλεγχο που έγινε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, «κατασχέθηκαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Δράμας και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, 165 σάντουιτς, λόγω παραποίησης της ημερομηνίας λήξης».

Όπως επισημαίνει η κα. Συμεωνίδου, είχε ήδη ενημερώσει από το απόγευμα της Δευτέρας το Δήμο Δράμας και το Τμήμα Προμηθειών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου καθώς και τη Διεύθυνση Υγείας ΠΕ Δράμας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι τα σάντουιτς «έληγαν στις 28/1/2019 ημέρα Σάββατο και η ημερομηνία είχε σχεδόν σβηστεί και είχε αυτοκόλλητο με νέες ημερομηνίες».

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου κα. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, διευκρινίζει κατ’ αρχάς ότι υπάρχει μια επιτροπή παραλαβής των γευμάτων από καθηγητές «η οποία ελέγχει τα φαγητά και κάνει και υποδείξεις», ενώ τέλος τονίζει ότι ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, θα κινήσει τις διαδικασίες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Όπως εξηγεί η ίδια, «σ’ αυτή την περίπτωση, ο συγκεκριμένος ανάδοχος, και ενώ το σχολείο ήταν κλειστό για δύο μέρες το Σαββατοκύριακο, ήθελε να φέρει και να αφήσει τα σάντουιτς έξω από το σχολείο. Και βεβαίως από την επιτροπή των καθηγητών του είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και ότι έπρεπε να τα φέρει κανονικά όταν θα άνοιγε το σχολείο.

Έτσι τη Δευτέρα, έφερε τα σάντουιτς, αλλά όταν τα παρέλαβε η επιτροπή για να τα μοιράσει στα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι ήταν αλλοιωμένη η ημερομηνία και υπήρχε ένα αυτοκόλλητο με νέα ημερομηνία. Κάλεσε λοιπόν τον ΕΦΕΤ Δράμας, ο οποίος πήρε τα σάντουιτς και διαπίστωσε ότι όντως ήταν αλλοιωμένη η ημερομηνία και ενώ η ανάλωσή τους έπρεπε να ήταν 26/1, αυτά ήρθαν και μοιράστηκαν στις 28/1. Αποτέλεσμα, μετά από την αξιολόγηση του ΕΦΕΤ και την ενημέρωση του σχολείου, το σχολείο να κινήσει μια διαδικασία να ενημερώσει το Σύλλογο Γονέων και το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να περιγράφει τι ακριβώς έγινε».

Καταλήγοντας με τη δήλωσή της στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Δράμας, τονίζει ιδιαίτερα ότι ο Σύλλογος «θα συνεχίσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, γιατί πρόκειται για έναν ανάδοχο που παραποιεί ημερομηνίες σε τρόφιμα που δίνονται σε παιδιά. Ο Σύλλογος Γονέων θα κινήσει διαδικασίες, ανεξάρτητα μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτό το πράγμα».