Στην άμεση εκτέλεση εργασιών συντήρησης ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο κτίριο του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Χαλκιδικής, προχωρά ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική.

Την Παρασκευή, κλιμάκιο μηχανικών πραγματοποίησε αυτοψία στον πρώτο όροφο του διδακτηρίου και διαπίστωσε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων όπως και στο δεύτερο όροφο.

Όπως ανέφεραν στο halkidikifocus.gr εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι κύριες εργασίες ξεκίνησαν χτες Σάββατο και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς έως και την Τρίτη, οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες την Τετάρτη 16 του μηνός και από τη συγκεκριμένη ημέρα τα συνεργεία του αναδόχου θα εργάζονται τις απογευματινές ώρες ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, εξήγησε ότι μέχρι και την Τρίτη θα γίνει καθαίρεση των σοβάδων από την οροφή τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου ορόφου. Έπειτα θα ξεκινήσει η κατασκευή ψευδοροφής και στα δύο επίπεδα του κτιρίου. Όπως εκτίμησε ο κ. Καρράς, οι εργασίες θα διαρκέσουν γύρω στον ένα μήνα ενώ διαβεβαίωσε ότι η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι τα απογεύματα θα εργάζονται τα συνεργεία.