Κλειστά τα περισσότερα σχολεία αύριο στη Δυτική Μακεδονία λόγω του παγετού

|
THESTIVAL TEAM

Ο ολικός παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας υποχρέωσε τους δημάρχους να κλείσουν τα περισσότερα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια, τόσο για λόγους ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, όσο κι επειδή σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα με λέβητες πετρελαίου, που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, απαιτείται χρόνος, προκειμένου οι σχολικές αίθουσες να αποκτήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι δήμαρχοι, Βοΐου, Γρεβενών, Δεσκάτης και Φλώρινας, που τα σχολικά τους συγκροτήματα θερμαίνονται με λέβητες πετρελαίου, στις 8 το πρωί οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -15 και -18 βαθμών Κελσίου.

Έτσι, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τέλος, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Αδαμόπουλου, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά στις 8 Ιανουαρίου, εξαιτίας της συμμετοχής των σχολείων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις “Ραγκουτσάρια 2019”, που διοργανώνει ο δήμος Καστοριάς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.