Τελετή υποδοχής πρωτοετών στο ΠΑΜΑΚ: Οι… παλιοί συμβουλεύουν τους νέους

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Η παράδοση, σύμφωνα με την οποία τους νέους φοιτητές που εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμβουλεύουν επιτυχημένοι απόφοιτοι του Ιδρύματος, θα τηρηθεί και φέτος, κατά την καθιερωμένη εκδήλωση Υποδοχής Πρωτοετών, η οποία θα διοργανωθεί την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018.

Στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου, όπου από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσει η εκδήλωση, το ρόλο των «συμβούλων» θα αναλάβουν οι απόφοιτοι Δημήτριος Μαχαιρίδης και η Βάγια Αποστολίδη, οι οποίοι σταδιοδρομούν σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία. Μάλιστα, ο Δημ. Μαχαιρίδης, παρότι εργαζόμενος, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε ανώτερο, μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στόχος τόσο των Πρυτανικών Αρχών όσο και του Συλλόγου Φοιτητών, οι οποίοι συνδιοργανώνουν την τελετή υποδοχής, είναι να κάνουν τους νέους φοιτητές να αισθανθούν οικειότητα στο νέο πανεπιστημιακό περιβάλλον όπου εντάχθηκαν, αλλά και να αντιληφθούν τις προοπτικές της επιτυχίας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, οι οποίες ανοίγονται έπειτα από το τέλος της φοιτητικής ζωής.

Τους νέους φοιτητές θα υποδεχθεί με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης, καθώς και ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών, Αλέξανδρος Μόσχου, Αγγελική Καραϊσκάκη και  Μαρίνα Διμιτρίγιεβιτς.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, θα απονεμηθούν τιμητικοί πάπυροι στους πρωτεύσαντες φοιτητές που εισήλθαν τόσο από τα Γενικά όσο και από τα Επαγγελματικά Λύκεια στα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Η απονομή θα γίνει από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες των Σχολών και από τους Προέδρους των αντίστοιχων Τμημάτων, ενώ θα δοθούν δώρα, προσφορά των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.