ΓΓ υπ. Παιδείας: Το πρώτο κουδούνι θα χτυπά στις 9 για να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει την ώρα θα ξεκινούν τα μαθήματα, μίλησε ο Γενικός Γραμματεάς του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως εξήγησε, η κίνηση αυτή, δηλαδή το «πρώτο κουδούνι» να χτυπάει στις 9., αποδίδεται στις συμβουλές ειδικών και τις μελέτες που δείχνουν ότι «τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα τις όχι πολύ πρωϊνές ώρες».

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αγγελόπουλος.

«Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές» συμπλήρωσε.

Εξήγησε, δε, ότι «το υπ. Παιδείας έκανε μια πρόταση. Δημιουργεί μια δημόσια διαβούλευση. Θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω».

Σύμφωνα, τέλος, με τον ΓΓ του υπ. Παιδείας «θα έχουμε καταλήξει αρκετά πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς γιατί θέλει μια προετοιμασία η αλλαγή».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.