Το υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές εντός σχολείου

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Τέλος στη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές εντός του σχολικού χώρου βάζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική εγκύκλιο, εντός του σχολικού χώρου οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους τόσο κινητά τηλέφωνα όσο και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

“Οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες της, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών”, αναφέρεται ακόμη στην εγκύκλιο.

Παράλληλα, σημειώνεται πως “θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, καθώς οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή του”.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.