Το ΑΠΘ απονείμει σήμερα βραβεία Αριστείας σε καθηγητές για το ιατροκοινωνικό έργο τους

|
THESTIVAL TEAM

Τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος είναι η ανάδειξη της αριστείας στο παραγόμενο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, στην καινοτομία μεθόδων και τεχνικών, η επιβράβευση καθηγητών με αναγνώριση και επιρροή πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, όπως επίσης και στελεχών της Σχολής με πολύπλευρο ιατροκοινωνικό έργο και προσφορά.

Τα Βραβεία Αριστείας θα απονεμηθούν σε στελέχη των Τμημάτων της Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής και εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες:

1. Βραβεία Διακεκριμένων Επιδόσεων, ταυτόχρονα, σε πολλούς τομείς
2. Βραβεία Ιατρο-κοινωνικού Έργου& Προσφοράς
3. Βραβεία Διδακτικής Ικανότητας & Προσφοράς Εκπαιδευτικού Έργου
4. Βραβεία Έρευνας
5. Βραβεία Κλινικο-εργαστηριακού Έργου & Εφαρμογής Καινοτόμων Μεθόδων και Τεχνικών
6. Βραβεία Αναγνώρισης & Επιρροής
7. Βραβεία Διακεκριμένων Επιδόσεων Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων
8. Βραβεία Ποιότητας Παροχής Υπηρεσιών

«Ευελπιστούμε ότι η απονομή Βραβείων Αριστείας θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική άνοδο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται προς όφελος της ελληνικής παιδείας και της κοινωνίας» αναφέρει σχετικά ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης και επισημάνει «υποβλήθηκαν στοιχεία ή προτάθηκαν 217 περιπτώσεις συναδέλφων και συνεργατών με αξιοσημείωτες επιδόσεις. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 39,2% επί του συνόλου των 553 μελών Δ.Ε.Π. που υπηρετούν σήμερα σε όλα τα Τμήματα της Σχολής και σηματοδοτεί αφενός το υψηλό επίπεδο των στελεχών της και αφετέρου το ενδιαφέρον για να αναδειχτούν οι έννοιες “αξία” και “αριστεία”».

Η όλη διαδικασία ανέδειξε αρκετές περιπτώσεις εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, που μπορούν να χαρακτηριστούν ασυνήθιστες και εντυπωσιακές, όπως η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών από καθηγητές για πρώτη φορά παγκοσμίως, η προσέλκυση και διαχείριση από έναν μόνο Καθηγητή ερευνητικών κονδυλίων που υπερβαίνουν εκείνα που διαχειρίστηκαν συνολικά, την ίδια περίοδο, ολόκληρες Σχολές του ΑΠΘ, η δημοσίευση σε διάστημα ενός μόνο έτους και από έναν μόνο Καθηγητή εργασιών σε διεθνή περιοδικά με αθροιστικό δείκτη εμβέλειας πολύ μεγαλύτερο εκείνου πολλών μελών ΔΕΠ για το σύνολο της ακαδημαϊκής τους πορείας κ.ά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Αστέριος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, η Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, Καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής, Καθηγητής Λάμπρος Ζουλούμης και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Ταξίαρχος (Ι), Αλέξανδρος Κιτρινάκης ενώ την έναρξη της Τελετής θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χορωδία μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.