Τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την εισαγω΄γη των διακριθέντων αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκφράζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, "η απόφαση αυτή δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού", ενώ διερωτάται γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο ασχολήθηκε τώρα με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Παράλληλα το υπ. Παιδείας διαμηνύει πως "δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

"Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμφισβητεί τις ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διακριθέντων αθλητών δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δημιουργεί, όμως, και πολλά ερωτηματικά, αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Η απόφαση, δε, έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης και διαβεβαιώνει τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις".