Τα σχέδια του νέου αγωνιστικού μονοθεσίου της ART18 παρουσίασε σήμερα η Aristotle Racing Team (ART), στη Θεσσαλονίκη.

Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2 (αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ»).

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα σχέδια του 6ου μονοθεσίου, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα υλοποιηθούν.

Το μονοθέσιο της ART έχει μια τελική ταχύτητα 120 χιλιομέτρων και αυτό γιατί υπάρχει ένας περιορισμός, από τους κανονισμούς των διαγωνισμών. Βασικό στοιχείο που δείχνει και τη δυναμική του μονοθεσίου, είναι ότι κάνει τα  0-100 σε 3.5 δευτερόλεπτα.

Οι επόμενοι αγώνες στους οποίους και φιλοδοξεί να διακριθεί με ένα μετάλλιο η ART είναι στις 11 Ιουλίου στην Ιταλία, στις 18 Ιουλίου στην Ουγγαρία και 6 Αυγούστου στη Γερμανία, όπου και είναι ο πιο δύσκολος παγκόσμιος διαγωνισμός.

"Εμείς στοχεύουμε να έχουμε το μονοθέσιο έτοιμο το Μάιο και να ακολουθήσουν οι δοκιμές στις πίστες για μπούμε έτοιμοι στους διαγωνισμούς του καλοκαιριού", τόνισε στο thestival.gr, ο Στάθης Βλάχος, τεταρτοετής Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ.

Η ομαδα δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της ομάδας, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαο Μιχαηλίδη, με στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student.

Η σειρά διεθνών διαγωνισμών Formula Student απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μηχανικούς και η βασική της ιδέα στηρίζεται στο ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητά από μία ομάδα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula, με στόχο τη συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε Η.Π.Α., Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις στους διεθνείς αγώνες Formula Student, που την κατατάσσουν στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει την 3η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2012, την 4η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2014 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη (class 3) στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2015.

Μέχρι σήμερα η ομάδα του ΑΠΘ έχει κατασκευάσει 5 αγωνιστικά μονοθέσια: ART-7, ART-9,ART-12,ART-14 και ART-16 και αυτό θα είναι το 6ο.

Τα μέλη της ομάδας

Πασχάλης Κοσμίδης

Τρυφωνία Ζέλτση

Ειρήνη Πολίτη

Κωνσταντίνος Μούρκας

Κωνσταντίνος Σαρηγιαννίδης

Κωνσταντίνος Καμπέρος

Αχιλλέας Κετικίδης

Ορφέας Τάτσης

Σταύρος Κατσινάκης

Χαράλαμπος Μερμυγκούδης

Στέλιος Αρχοντουλάκης

Παναγιώτης Γκαϊδατζής

Βασίλης Καραϊσκος

Γιώργος Γιαννακούρος

Στάθης Βλάχος

Γιώργος Νταουντάκης

Παναγιώτης Φρατζέσκος

Αργύρης Κοκκίνης

Δημήτριος Κίρτσιος

Χρήστος Ψαρράς

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα δείτε (ΕΔΩ)

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr και το βίντεο με τη δήλωση του Στάθη Βλάχου, μέλους της Aristotle Racing Team: