Με κεντρικό σύνθημα «Τα παιδιά δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους» ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 9 το πρωί οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Παιδείας δήμου Καλαμαριάς.

Την αρχή θα κάνουν οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ με ένα διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι διατροφής με κάρτες «Το φαρμακείο του Θεού» και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με την ορχήστρα του 11ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο « Όταν οι Τέχνες Συνομιλούν» . Οι εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας ολοκληρώνονται με την «Ηλεκτρονική παρουσίαση Παραδοσιακών Νησιωτικών Χορών-Κεντημάτων» από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Παράλληλα στο φουαγιέ και την αίθουσα του θεάτρου σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών των 1ου, 4ου, 5ου και 8ου δημοτικών σχολείων, του 3ου γυμνασίου και του 3ου λυκείου.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 12 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια ένα Λύκειο και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.