Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, μεθαύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο αναπληρωτής καθηγητής Κυριάκος - Νεκτάριος Πάρης, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, με θέμα: «Οι 3 Ιεράρχες και η Μουσική».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τους πρωτοετείς φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική Ι», του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι τιμούν μουσικά την εορτή με την «Ωδή στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χορωδιακού και Ορχηστρικού Συνόλου των φοιτητών του ΤΜΕΤ έχει ο δρ. Γεώργιος Πατρώνας (μέλος ΕΕΠ του ΤΜΕΤ), με εισαγωγικά σχόλια από την συνδιδάσκουσα δρ. Ευαγγελία Σπυράκου (μέλος ΕΕΠ του ΤΜΕΤ).

Στη συνέχεια, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος θα τιμήσουν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, καθώς και την συνταξιοδοτηθείσα του περασμένου έτους.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Οι νέοι φοιτητές που θα τιμηθούν είναι οι εξής:

pamak-1.png