Φοιτητής στο Harvard των ΗΠΑ θα είναι από το Σεπτέμβριο του 2018 ο Ραφαήλ Τσιάμης, μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Harvard των ΗΠΑ (Early Action), προκειμένου να σπουδάσει Μαθηματικά.

Το καλοκαίρι του 2017 τα μέλη της Εθνικής Ομάδας, που συμμετείχαν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις και να οδηγήσουν την Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη και 12η στον κόσμο, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ανάμεσα στους έξι μαθητές, που αποτελούσαν την Ελληνική Αποστολή ήταν και ο Ραφαήλ Τσιάμης, ο οποίος είχε αποσπάσει τότε Αργυρό Μετάλλιο. Από το 2014 ο μαθητής συμμετείχε και σε άλλους διεθνείς και πανελλαδικούς διαγωνισμούς και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος από την Α΄ Τάξη του Λυκείου παρακολούθησε το πρόγραμμα Studies Abroad, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς International Baccalaureate (IB), και η επιτυχία του ήρθε πριν ακόμα τελειώσει την Γ΄ Λυκείου.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του Ραφαήλ Τσιάμη:

Στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ)
2017: Αργυρό μετάλλιο
2016: Χάλκινο μετάλλιο

Στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ)
2017: Αργυρό μετάλλιο
2016: Αργυρό μετάλλιο

Στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO)
2015: Χρυσό μετάλλιο
2014: Αργυρό μετάλλιο

Στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
2017: Αργυρό μετάλλιο
2016: Χρυσό μετάλλιο
2015: Χρυσό μετάλλιο

Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής (IOAA)
2017: Εύφημη μνεία

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας - Διαστημικής «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»
2017: Πρώτη θέση
2016: Τρίτη θέση
2015: Τρίτη θέση