Την έντονη ανησυχία της για την αδυναμία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ομαλή λειτουργία των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου εκφράζει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Σύγκλητος του ΑΠΘ, στη συνεδρίασή της με αριθμό 2951/29-11-2017, συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα στις Φοιτητικές Εστίες και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αδυναμία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως προς την ομαλή λειτουργία των Εστιών.

Προτρέπει το νέο ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την επανεκκίνηση όλων των απαιτούμενων υπηρεσιών (π.χ., αποκαταστάσεις βλαβών, εργασίες συντήρησης κλπ) ώστε να επανέλθουν οι Εστίες σε κανονική λειτουργία".

Υπενθυμίζεται, ότι το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών παραμένει κλειστό από τις 20 Νοεμβρίου, καθώς έληξε η σύμβαση μεταξύ του αρμοδίου για την λειτουργία των φοιτητικών εστιών ιδρύματος νεολαίας και δια βίου μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του εργολάβου που παρείχε τα γεύματα.