Στη μνήμη του εκλιπόντος Γιάννη Παντή, γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφιερώθηκε η έκθεση με τίτλο «ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ», που εγκαινιάστηκε σήμερα στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του υπουργείου.

Πρόκειται για 600 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, όλων αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που διατέθηκαν από τη μεγάλη συλλογή της Σχολής στο Υπουργείο και θα παραμείνουν ως επισκέψιμη έκθεση στους χώρους του για τουλάχιστον μία δεκαετία. Τα έργα συνθέτουν ένα ελληνικό πανόραμα των εικαστικών τεχνών με δημιουργίες καλλιτεχνών την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωσή του, «η δυνατότητα να αποκτήσει το υπουργείο την ιδιότητα ενός ανοιχτού μουσείου σύγχρονης ελληνικής τέχνης και να φιλοξενήσει οργανωμένες επισκέψεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών, διδασκόντων, επισκεπτών και εργαζομένων, αποτελεί ένα όραμα του αείμνηστου Γιάννη Παντή που ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου εργάστηκε με θέρμη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

pantis.jpg

Εκπληρώνοντας το όραμά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους συνυπέγραψαν το Σύμφωνο Συνεργασίας κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος.

Σήμερα, κατά τα εγκαίνια, προβλήθηκε στην αρχή μία ταινία αφιερωμένη στον Γιάννη Παντή και στην ιδέα της έκθεσης. Ακολούθησαν ομιλίες, ενώ η εκδήλωση με μια συναυλία από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Παιανίας με επτανησιώτικη μουσική.