Συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:00, ο νέος κύκλος διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου δήμου Παύλου Μελά, με τον συγγραφέα – καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης Σπύρο Λαζαρίδη, με θέμα «Ιστορικές διαδρομές και ένας περίπατος στο Δήμο Παύλου Μελά» και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου, το ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ και η Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των Κοινωνικών ομάδων, ενημερώνουν ότι η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ο δημιουργικός Σπύρος Λαζαρίδης

Γεννήθηκε, το 1958 στο Ηλιόλουστο του Κιλκίς και από το 1967 μένει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Φυσικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.

Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύτηκαν το 1982 στο περιοδικό «Διαγώνιος» (αρ. 10, Θεσσαλονίκη, Ιαν. – Απρ. 1982). Από τότε συνεργάστηκε με ποιήματα, δοκίμια και μελέτες εκτός της «Διαγωνίου» και με τα περιοδικά: «Οδός Πανός», «Εντευκτήριο», «Τραμ», «Η λέξη», «2 τροχοί», «Θεσσαλονικέων πόλις», «Ο δημότης», «Δυτικώς», «Τάμαριξ», «ΠΟΛΗ».

Ποιήματά του ανθολογήθηκαν στη σειρά «Φωνές» των εκδόσεων Πρόσπερος, στο «Κατάλυμα νέων ποιητών της Θεσσαλονίκης 1980-1989» των εκδόσεων Μπιλιέτο, στο ιταλικό περιοδικό Private, N. 24, Bologna, Italia, χειμώνας 2002-03 και στην ανθολογία «A century of Greek poetry 1900-2000, Cosmos Publishing, River Vale, New Jersey, 2004. Εξέδωσε βιβλία ποίησης, ιστορικές και λογοτεχνικές μελέτες, λευκώματα, ανθολογίες, θέατρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
2313 302808, 831

Το πρόγραμμα των διαλέξεων 

Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης»

(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όροφος)

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, 7.00 μ.μ.
«Από τον Ξέρξη στον Σαρράιγ»
Το χρονικό διαμόρφωσης της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης
Σπύρος Λαζαρίδης, Καθηγητής - Συγγραφέας

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, 7.00 μ.μ.
«Από τις εστίες εκείθεν του Αιγαίου στα δυτικά της Θεσσαλονίκης»
Εγκατάσταση και συμβολή των προσφύγων στην ανάπτυξη της πόλης
Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Καθηγητής στην έδρα Ποντιακών σπουδών του Α.Π.Θ

Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, κτίριο Κ (έναντι δημαρχείου)

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, 7.00 μ.μ.
«Στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα της Κατοχής»
Η περίπτωση Παύλου Μελά
Γεώργιος Αντωνίου, Καθηγητής Α.Π.Θ,
Ευστράτιος Δορδανάς, Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Βασιλική Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια