Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη] του ΑΠΘ διοργανώνει το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή, τις κοινές και τη διαμόρφωση της κοινής νεοελληνικής», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

 Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Καθηγητή του ΑΠΘ και κορυφαίου γλωσσολόγου Μιχάλη Σετάτου (1929-2017), που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου από το 1973 έως το 2017.

 Στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να εξετάσει τα προβλήματα που συνδέονται με τη διαμόρφωση της κοινής στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες βαλκανικές χώρες, προσφέροντας μια ευκαιρία για επαναπροσέγγιση σχετικών θεωρητικών προβλημάτων και για επανεξέταση όψεων της ελληνιστικής Κοινής».

 Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές οι Καθηγητές Ranko Bugarski(University of Belgrade, Σερβία) και Peter Trudgill (University of Fribourg, Ελβετία), κορυφαίοι μελετητές ζητημάτων που σχετίζονται με τα θέματα του Συνεδρίου. Επίσης, θα μιλήσουν ερευνητές με διεθνή αναγνώριση και διακεκριμένη προσφορά, όπως οι David Britain (University of Bern, Ελβετία), Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) κ.ά.

 Πληροφορίες για το κοινό: Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (γρ. 418), Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, τηλ. 2310 997128, e‐mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Περισσότερες πληροφορίες (ΕΔΩ).