Δ. Θεσσαλονίκης: Δια βίου μάθηση και απασχόληση

|
THESTIVAL TEAM

Την έναρξη των δράσεων για τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας σηματοδότησε η 1η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης και σύνδεσης με την Απασχόληση που πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη…

της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) συμμετείχαν στελέχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (παραγωγικών κλάδων, πανεπιστημίων, επιμελητηρίων και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης), εγκρίθηκε το σχέδιο εφαρμογής του έργου, αποφασίστηκαν τα δύο πρώτα βήματα εργασίας και τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή τους.

Αποφασίστηκε ότι στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα αναλάβουν την καταγραφή των δομών και των φορέων που λειτουργούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε επίπεδο κατάρτισης, διάγνωσης αναγκών αγοράς εργασίας, πιστοποίησης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της πόλης και με βάση το υλικό που ήδη έχει κατατεθεί από το Cedefop για τη δημιουργία ενός μόνιμου συστήματος διάγνωσης των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας, καθώς επίσης και ενός μηχανισμού παρακολούθησης και επικαιροποίησης αυτών των αναγκών. Η αξιολόγηση της πορείας των εργασιών θα γίνει κατά τη 2η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά από ένα μήνα.

Στην 1η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης και σύνδεσης με την Απασχόληση μετείχαν οι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), Κωνσταντίνος Πουλιάκας και Λουκάς Ζαχείλας, καθώς επίσης τα στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων (επιμελητήρια, εργοδότες, εργαζόμενους) και δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης (αρχικής, συνεχιζόμενης, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κολέγια κλπ) που είχαν οριστεί κατά τη σύνθεση του οργάνου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.