Mε ρομποτική και κοχλιακά εμφυτεύματα η συμμετοχή του ΠΑΜΑΚ στην 82η ΔΕΘ

|
THESTIVAL TEAM

Η φοιτητική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των κοχλιακών εμφυτευμάτων για παιδιά με προβλήματα ακοής, ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα ανοιχτά  δεδομένα, την επιχειρησιακή έρευνα, την κρυπτογραφία, καθώς και οι εξελίξεις για την παραοικονομία στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, στο stand 5 του Περιπτέρου 14  – Academia του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη φετινή 82η Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου θα ενημερώνουν το κοινό για τα 8 προπτυχιακά Τμήματα, τα 33 μεταπτυχιακά προγράμματα, τα 50 προγράμματα Εξειδίκευσης, καθώς και τις Ακαδημίες του Ιδρύματος για παιδιά.

Μια από τις καινοτομίες της φετινής παρουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ένα παράλληλο εργαστήριο σχεδιασμού επαγγελματικής σταδιοδρομίας, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης θα βρίσκονται εκεί για να βοηθούν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες να  κάνουν «SWOT analysis», να ανακαλύψουν δηλαδή τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της προσωπικότητάς τους, για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίες συμπληρώνουν φέτος 15 χρόνια πανεπιστημιακών εκδόσεων.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Αξιοποίηση των ρομπότ στην εκπαίδευση. Χρήσιμα συμπεράσματα από την ερευνητική εμπειρία

Παρουσίαση: Επίκουρος Καθηγητής  Νικόλαος Φαχαντίδης

(Σάββατο 9/9 – 13.00)

  • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και ηλεκτρονική μάθηση. Ανοιχτά Δεδομένα – Χρήση νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση και εκπαίδευση

Παρουσίαση: Αναπληρωτής Καθηγητής Ευθύμιος Ταμπούρης

(Κυριακή 10/9 – 14.00)

  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων για την παραοικονομία στην Ελλάδα

Παρουσίαση: Διδάκτωρ Βασίλειος Βλάχος

(Τρίτη 12/9 – 18.00)

  • Παρουσίαση του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Μεθοδολογιών και Επιχειρησιακής Έρευνας (Βελτιστοποίηση και Λήψη αποφάσεων – Επιστημονικοί υπολογισμοί υψηλής απόδοσης – Ευφυείς πράκτορες – Κρυπτογραφία)

Παρουσίαση: Καθηγητής Ιωάννης Ρεφανίδης

(Τρίτη 12/9 – 19.00)

  • Το πρώτο πιστοποιημένο «πράσινο» Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Παρουσίαση πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της συνεισφοράς του στο περιβάλλον και τη φύση.

Παρουσίαση: Άρης Χατζηνικολάου

(Τετάρτη  13/9 – 19.00)

  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων της τεχνολογίας του κοχλιακού εμφυτεύματος στην κατάκτηση των λέξεων από παιδιά με βαρηκοΐα/κώφωση

Παρουσίαση:  Ερευνήτρια Yasmeen Hamza – Καθηγήτρια Αρετή Οκαλίδου

(Πέμπτη 14/9 – 18.00)

  • Λογισμικό εικονικής πραγματικότητας για την αποκατάσταση της ακοής παιδιών  με κοχλιακό εμφύτευμα.

Παρουσίαση: ΕΙΔΙΠ, Υποψ. Διδάκτωρ Παύλος Χατζηγιαννάκογλου

(Πέμπτη 14/9 – 19.00)

  • Προσβάσιμο Πανεπιστήμιο για Κωφούς. Λογισμικό αυτόματης μετατροπής ομιλίας ή/και κειμένου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Παρουσίαση:  Ειδικός Επιστήμονας Π.Δ 407, Υποψ. Διδάκτωρ Θεόδωρος Μάρτζος

(Πέμπτη 14/9 – 20.00)

  • Εργαστήριο συμβουλευτικής σταδιοδρομίας: Τι ζητά η εγχώρια και διεθνής αγορά εργασίας από τους νέους πτυχιούχους σήμερα; Ανακάλυψε τα δικά σου δυνατά σημεία!

Παρουσίαση: Σύμβουλος σταδιοδρομίας Σοφία Παναγιωτίδου

(Παρασκευή 15/9 – 18.00)

  • Η αξία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης: Παρουσίαση Προγραμμάτων Εξειδίκευσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Παρουσίαση: Ιωάννης Λαζαρίδης

(Σάββατο 16/9 -11.30)

  • H Ακαδημία Ρομποτικής για παιδιά ως μέρος του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος.

Παρουσίαση: Επίκουρος Καθηγητής Νικόλαος Φαχαντίδης

(Κυριακή 17/9 -13.00)

  • Παρουσίαση της φοιτητικής ομάδας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα

Παρουσίαση: Πέτρος Περλαντίδης

(Κυριακή 17/9 -14.00)

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.