Ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο ΠΑΜΑΚ, εξέδωσαν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων και των επιτροπών που συμμετείχαν σε αυτή.

"Στην συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας ζητήσαμε να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μνημονίου και το πώς επηρεάζει τις σπουδές μας. Η μαζική κινητοποίηση των φοιτητών του ΠΑ.ΜΑΚ. και του Α.Π.Θ. αντιμετωπίστηκε με απαράδεκτη στάση από τον πρύτανη, με χλευασμό και με απειλές, όπως ότι θα καλέσει την αστυνομία", τονίζουν στην ανακοίνωση τους και προσθέτουν:

"Το να καταγγέλλει η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ με ανυπόστατους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς την προσπάθεια Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για ζητήματα που ενδιαφέρουν τους φοιτητές, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και εντάσσεται στο κλίμα επίθεσης και σπίλωσης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιοτου υπουργείου παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με την στήριξη φοιτητικών συλλόγων ηλεκτρολόγων μηχανικών, Γεωλογικού, Αγγλικού, Ιατρικής, Μ.Μ.Ε., Ιστορικού, Νομικής, Φ.Π., Γαλλικού που συμμετέχουν στο διήμερο βαλκανικής αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής δράσης στις 24-25, προχώρησαν σήμερα 22/6/2017 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΠΑ.ΜΑΚ..

Το ΠΑΜΑΚ έχει πρόσφατα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Γ σώμα στρατού, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο. Στην συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας ζητήσαμε να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μνημονίου και το πώς επηρεάζει τις σπουδές μας. Η μαζική κινητοποίηση των φοιτητών του ΠΑ.ΜΑΚ. και του Α.Π.Θ. αντιμετωπίστηκε με απαράδεκτη στάση από τον πρύτανη, με χλευασμό και με απειλές, όπως ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του θέσαμε, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη. Ανέφερε πως είναι απόφαση της συγκλήτου και μάλιστα με ειρωνεία απάντησε ότι έχει υπογράψει 60 μνημόνια και δεν θυμάται αν το υπόγραψε και αυτό. Ωστόσο στην συνέχεια μη μπορώντας να απαντήσει στα ερωτήματα και να δεσμευτεί για την μεταφορά των αιτημάτων στη σύγκλητο αποχώρησε από το γραφείο του.

Το να καταγγέλλει η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ με ανυπόστατους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς την προσπάθεια Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για ζητήματα που ενδιαφέρουν τους φοιτητές, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και εντάσσεται στο κλίμα επίθεσης και σπίλωσης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιοτου υπουργείου παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Ταυτόχρονα είναι προκλητικό να μιλάει ο πρύτανης ενός ιδρύματος που έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και το στρατηγείο που λειτουργεί δύο βήματα από το πανεπιστήμιο μας, που μαζί με τις προηγούμενες διοικήσεις έχουν μετατρέψει το ΠΑΜΑΚ σε Ανώνυμη Επιχείρηση, για «δημοκρατικό διάλογο», για «επιθετική συμπεριφορά των φοιτητών», για «καταστροφή της περιουσίας του πανεπιστημίου».

Συνεχίζουμε στο δρόμο του συλλογικού οργανωμένου αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ολοκληρωμένη μόρφωση, επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, δουλεία στο αντικείμενο που επιλέξαμε πλήρη δικαιώματα.

Καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έξω το ΝΑΤΟ από το ΠΑ.ΜΑΚ. να κλείσει το Νατοϊκό στρατηγείο στην Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουμε στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων στις 24 και 25 Ιούνη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκημαζί με τους συλλόγους Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Γεωλογικού, Αγγλικού, Μ.Μ.Ε., Ιατρικής, Ιστορικού, Νομικής, Φ.Π., Γαλλικού".