Στο ΑΠΘ ο Robert Kowalski

|
THESTIVAL TEAM

«Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθρώπινη Νόηση» είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει ο Ομότιμος Καθηγητής και Senior Research Fellow, Department of Computing, Imperial College, London, Robert A. Kowalski σήμερα…

στις 12:00, στο Αμφιθέατρο III του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. και εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων διακεκριμένων ομιλητών, με τίτλο: «Λέων ο Μαθηματικός».

Στη διάλεξη θα ανακοινωθούν αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην διάλεξη ο Καθηγητής Kowalski θα υποστηρίξει ότι η υπολογιστική λογική, αν ενσωματωθεί στον κύκλο λειτουργίας ενός πράκτορα, συνδυάζει και βελτιώνει τις μεθόδους που βασίζονται στην παραδοσιακή λογική και στην κλασική θεωρία λήψης αποφάσεων. Επίσης, οι μέθοδοι της υπολογιστικής λογικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στην Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και στην καθημερινή ζωή με σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη δική τους «ανθρώπινη νοημοσύνη», χωρίς τη βοήθεια των υπολογιστών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στηρίζεται πάνω σε εργαλεία και τεχνικές πολλών διαφορετικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένης της Μαθηματικής Λογικής, της Θεωρίας Πιθανοτήτων, της Θεωρίας Λήψης Αποφάσεων, της Επιστήμης της Διοίκησης, της Γλωσσολογίας και της Φιλοσοφίας. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή αυτών των επιστημών στην ΤΝ απαίτησε την ανάπτυξη πολλών επεκτάσεων και βελτιώσεών τους. Η πιο γνωστή από αυτές τις μεθόδους είναι η υπολογιστική λογική.

Επισυνάπτεται σύντομο βιογραφικό του Καθηγητή Robert Kowalski.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.